Ga naar hoofdinhoud

Haagse Markt introduceert Drive-in Friday

De Haagse Markt introduceert als eerste openluchtmarkt de ‘Drive-in Friday’ in Europa. Hierbij kan men in de maanden april, mei en juni elke vrijdagochtend van 09.00-11.00 uur winkelen vanuit de eigen auto.

Bezoekers die gebruik willen maken van de Drive-in Friday kunnen dit via een inschrijfformulier kenbaar maken. Op basis van naam en kenteken kunnen zij aangeven welk gedeelte van de markt zij willen bezoeken met hun auto. Verkeersregelaars worden ingezet op deze ochtenden om het verkeer in goede banen te leiden en de doorstroming op de markt te bevorderen.

Winkelgemak op openluchtmarkt

“Als één van de grootste openluchtmarkten van Europa, proberen wij steeds meer vernieuwend te zijn om de consument optimaal te kunnen bedienen in winkelgemak en -plezier. Na de renovatie van de markt, zijn de straten verbreed en is er dus meer mogelijk. De Drive-In Friday is een nieuw initiatief om het voor consumenten, ook buiten de Haagse regio, nóg aantrekkelijker te maken om naar de Haagse Markt te komen, zij hoeven nu immers niet te parkeren. Het zou natuurlijk geweldig zijn als dit initiatief een succes wordt. We zijn de eerste openluchtmarkt in Europa die dit doet, dus we hopen een trend te kunnen zetten en mensen te enthousiasmeren om de Drive-In Friday uit te komen proberen”, aldus Robbie van der Veen van de Coöperatie Haagse Markt.

1 april grap

Het blijkt hier om een 1 april grap te gaan. Geen auto’s dus langs de kramen, de Haagse Markt blijft alleen toegankelijk voor voetgangers.