Ga naar hoofdinhoud

Haagse markt vernieuwd aanpak en aanbod

De Haagse markt heeft een metamorfose ondergaan. Losse kramen zijn vervangen door vaste units. De markt telt zo’n 500 kramen en werd begin november door premier Mark Rutte geopend. In de februari-uitgave van Marktvisie een reportage over de veranderingen en reacties van kraamhouders en bezoekers op de veranderingen.

Vernieuwing

De Haagse markt ligt op de scheidslijn van de wijken Transvaal en Schilderswijk. De veranderde aanpak op de Haagse markt zorgde voor vernieuwing van het aanbod. Een van de nieuwe kraamhouders is De Haagse Marktbakker, een nieuwe brood- en banketformule speciaal voor deze markt ontwikkeld door Nathalie Arrendelft en Vincent de Wild. Opvallend is het gebruik van de kleuren geel en groen in hun kraam, de kleuren uit het Haagse gemeentewapen.

Verdubbeling

Vishandel Simonis beschikt over twee vaste units van 6 meter. Met een bakwand en een uitgebreide vitrine heeft de kraam de uitstraling van een viswinkel. “Door de overkapping kunnen onze klanten hun visje lekker droog opeten. De nieuwe kraam is heerlijk werken voor ons”, aldus Kimberly Simonis.

Marktvisie

Meer over de eerste ervaringen op de Haagse markt leest u in de komende uitgave van Marktvisie die op 2 februari op de mat valt.