Ga naar hoofdinhoud

Half miljoen voor markthal Amersfoort

De Amersfoortse foodhal Het Lokaal haalde een half miljoen euro op door crowfunding en enkele grote financiers, schrijft De Ondernemer.

Na een succesvolle crowdfunding campagne waarbij 253 particuliere investeerders bijna 225.000 euro inlegden, waren partijen als de Rabobank, de EBU en Gemeente Amersfoort bereid de resterende som te verstrekken. Ze zijn druk bezig met de voorbereidingen. Rinke van ’t Holt verwacht dat Het Lokaal begin volgend jaar up and running is. “We hebben net de sloop afgerond en zelfs ons eerste evenement al verzorgd.” 
 

De foodhal komt in twee oude loodsen van de voormalige lijm- en zeepfabriek in De Nieuwe Stad, gelegen aan de Eem. Het wordt een handelsplaats waar horeca, bedrijven en consumenten terecht kunnen voor dagelijkse, verse, seizoensgebonden producten uit de regio en waar van eten en drinken kan worden genoten. Er wordt gebruikt gemaakt van voedsel om diverse maatschappelijke thema’s te verbinden in samenwerkingen met lokale partijen, zoals gezondheid, lokale economie, educatie, werkgelegenheid en innovatie.