Ga naar hoofdinhoud

Heerlijkheid Marienwaerdt stopt met Kerstfair

Landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt in Beesd stopt met het organiseren van de jaarlijkse Kerstfair. In totaal zijn er 17 edities van deze fair geweest, waarvan de laatste afgelopen december.

Combinatie Kerstfair

De Kerstfair laat zich volgens Nathalie van Verschuer steeds moeilijker combineren met de andere activiteiten die in de drukke decembermaand plaatsvinden op het landgoed. Ze heeft haar overwegingen verwoord op haar website Levenopeenlandgoed. Van Verschuer vertelt daarin dat het weer de fair dit jaar danig parten heeft gespeeld.

In de week waarin de fair plaatsvond werd Nederland getroffen door sneeuwval en harde wind. Desondanks trok het evenement zo’n 10.000 bezoekers. “Maar met alles wat we uit de kast hadden getrokken, zoals een grote ijsbaan, muzikanten, heel veel lichtjes en bomen enzovoort, was dit een tegenvallend resultaat”, aldus Van Verschuer. Naast de Kerstfair vragen de diverse locaties en activiteiten op het landgoed in de decembermaand de volle aandacht. “Mede daarom hebben we besloten met de Kerstfair te stoppen.”

Landgoedfair

De jaarlijkse Landgoedfair die in de zomer wordt gehouden, gaat wel door en wordt dit jaar voor de 24ste keer gehouden. Het uitwerken van de plannen is nog in volle gang, maar de inschrijving voor het evenement is al begonnen. De Landgoedfair vindt plaats van 15 t/m 19 augustus 2018. Op de Landgoedfair staan ruim 190 standhouders met originele artikelen voor in en om het huis, bijzondere kleding en tal van accessoires. Nieuw dit jaar is het foodfestival ‘Samen genieten’. Uit kramen en busjes presenteren hippe ondernemers hun huisgemaakte, biologische en verse producten. Standhouders die belangstelling hebben, kunnen zich via de website van de fair melden of informatie inwinnen.