Ga naar hoofdinhoud

Het positieve effect van posters en reclameborden

Wanneer mensen aan posters denken, denken ze vaak nog aan tienerkamers met hun favoriete sporter of muzikant aan de muur. Hierdoor denken maar weinig marketeers aan posters om reclame te maken. Reclameborden, eigenlijk gewoon posters die langer meegaan, worden eveneens onderschat door de reclamewereld. Op dit moment is de online reclame erg in trek, maar dit kost veel geld en tijd om te leren. In dit artikel worden de voordelen van posters en reclameborden als advertentie beschreven.

Posters

Er zijn vier grote voordelen aan posters, veelzijdig in te zetten, directe visuele impact en ook nog eens betaalbaar.

Posters kan je in elke maat verkrijgen die je wil. Hierdoor kan je posters goed afstemmen met de locatie waar je ze wil ophangen of naar versturen. Een grote poster kan bijvoorbeeld worden opgeplakt aan elektriciteit behuizing, waardoor mensen ze op straat zien. Een middel poster wordt veelal gebruikt bijvoorbeeld in de receptie van gebouwen. En een kleine poster kan zelfs direct worden opgestuurd naar klanten. Daarnaast is de poster ook veelzijdig in te zetten bij verschillende doeleinde. Of je nou een evenement organiseert of meer bewustzijn wil creëren voor je bedrijf.

Daarnaast hebben posters een heel direct visueel effect. Bij een goed gedesignde poster trekt het direct de aandacht van de consument, en weet die meteen waar de poster voor dient. Ook worden posters vaak ingezet op drukbezochte plekken, waardoor er enorm veel mensen de poster zullen zien.

Als laatst zijn posters heel betaalbaar en zeker als je het vergelijkt met online adverteren. Het designen van een poster is een kleine investering, maar het printen en ophangen zijn hele lage kosten. Vooral als het over grote getallen gaat. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over een campagne, je wil in een keer veel posters afdrukken.

Reclameborden

Reclameborden werden al gebruikt in het vroegere Egypte en zijn nu nog steeds effectief. Zoals boven beschreven zijn reclameborden eigenlijk gewoon posters, maar gaan ze langer mee. Reclameborden hebben ook hetzelfde effect als posters, maar dan voor op de lange termijn. Je moet dus echt goed nadenken wat je er op wil laten zetten, voordat er een fout staat of je wil je bedrijfslogo binnenkort veranderen. Ook moet je van te voren nadenken over waar je het bord wil gebruiken. Binnen in je winkel of juist aan de buitenkant om de aandacht van mensen te trekken? Denk daar eerst goed over na, als je interesse hebt kan je hier reclameborden bedrukken.