Ga naar hoofdinhoud

Hoop voor kerstmarkten in Limburg

Het ziet er op zich goed uit voor wat betreft de kerstmarkten in Limburg aan het eind van dit jaar. Nu de anderhalve meter maatregel is vervallen, lijkt het erop dat de traditionele kerstmarkten min of meer normaal kunnen worden georganiseerd.

Kerstmarkten in Limburg. Foto Kerststad Valkenburg

Kerst 2020 verliep vanwege de verzwaarde coronamaatregelen en de vanaf half december ingestelde lockdown, buitengewoon sober. Dat terwijl vorig najaar de voorbereidingen op de kerstmarkten eveneens nog in volle gang waren. Er werd gewerkt aan verschillende scenario’s om de markten coronaproof te organiseren. Het oplopend aantal coronagevallen noopte gemeenten en marktorganisaties echter om eind oktober alsnog de stekker uit de kerstmarkten en daarmee gepaard gaande randactiviteiten te trekken.

Kerstmarkten in Limburg in normale vorm

Een jaar later is een groot deel van de Nederlanders gevaccineerd en de anderhalve meter maatregel geschrapt. Daardoor lijkt het erop dat de kerstmarkten in Limburg dit jaar ‘gewoon’ kunnen doorgaan en wellicht nog belangrijker: min of meer op de manier zoals we dat van voor het coronatijdperk gewend waren.Lees het gehele artikel in Marktvisie 10.
Deze verschijnt 5 oktober.