Ga naar hoofdinhoud

Ingetogen afscheid voor Ben den Hollander na 45 jaar op de markt

Meer dan vier decennia stond Ben den Hollander van Holland Kaascentrum op de markt. Woensdag op 1 april – geen grap – stopt hij na precies 45 jaar officieel. Een afscheid dat eigenlijk met de nodige festiviteiten gepaard zou moeten gaan op de markt in Kamerik, maar door de coronacrisis ingetogen is.

Op 1 april 1975 begon Ben den Hollander als zelfstandige op de markt, onder de vlag van Holland Kaascentrum – de vereniging die zijn broer Bas mede heeft opgericht. 

Goed humeur

De koopman heeft in die jaren tientallen jaren in diverse marktcommissies gezeten, is lid geweest van het bestuur van Holland Kaascentrum, had hij tientallen werknemers onder zich – van wie verschillenden ook zelf op de markt zijn gaan staan – en hielp duizenden klanten. “Vrijwel altijd met een goed humeur”, aldus zoon Bart den Hollander.

Altijd aanwezig

In die 45 jaar is hij ook altijd aanwezig geweest op de markt. Of het nou plus 35 of min 10 graden was, Den Hollander stond er.  Twee weken vakantie was meer dan genoeg voor hem. De enige keren dat hij niet op de markt stond, werd deze afgelast door hevige stormen.

Afscheid

Na 45 jaar neemt Ben den Hollander officieel afscheid, al is hij nog wel van plan in te vallen als er nood aan de man is. Vanwege de coronacrisis gaat het een ingetogen afscheid worden, zonder festiviteiten en al helemaal geen handen schudden.