Ga naar hoofdinhoud

Inschrijving Horecava Innovation Award

De inschrijving voor de Horecava Innovation Award is geopend. Elke dienst, elk product of concept, gelanceerd na 1 januari 2016, komt in aanmerking voor deze prijs. De genomineerden mogen hun innovatie onder de aandacht brengen tijdens de beurs Horecava 2017

Aandacht voor vernieuwende producten, diensten en concepten is een van de speerpunten van de Horecava. Daarom organiseert de vakbeurs voor de zeventiende maal de Horecava Innovation Award, de jaarlijkse landelijke vakprijs voor innovatie in de foodservice branche. Bijzonder aan de innovatieverkiezing van de Horecava is dat deze openstaat voor álle bedrijven en dus niet alleen voor aan de beurs deelnemende bedrijven. Zo biedt de verkiezing een goed overzicht van belangrijke innovaties in de branche.Horecava_award

Inschrijven tot 31 oktober 2016

Elke dienst, product of concept, gelanceerd na 1 januari 2016, komt in aanmerking voor deze prestigieuze prijs. Inschrijven kan tot 31 oktober 2016. Alle nominaties zijn op de beursvloer te bekijken in het InnovationLAB. De jury maakt de winnaars bekend op de eerste beursdag van de Horecava, die plaatsvindt van 9 tot en met 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.
De Horecava Innovation Award genereert veel nationale bekendheid voor de winnaar. Ook een nominatie levert publiciteit op in aanloop naar de prijsuitreiking. Juryvoorzitter Hayk Simons: “Deelname aan de verkiezing heeft grote voordelen: het biedt een product volop kansen voor het verkrijgen van waardering, erkenning, publiciteit én extra omzet. Dat er animo voor is, blijkt wel uit de vele aanmeldingen ieder jaar.”

Categorieën

Inzenden kan in de categorieën Food & Beverage; Equipment & Services; Concepts, Interior & Design en Mobile, Applications & Social Media. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter. Bijkomende criteria zijn of ze nieuwe kansen voor ondernemers bieden om omzet en marges te verhogen, het werken aangenamer maken of de kwaliteit verbeteren. Inschrijven kan tot 31 oktober op www.horecava.nl, waar ook de wedstrijdcriteria te vinden zijn.

Procedure

In de derde week van november maakt de jury de nominaties bekend. Uit deze selectie kiezen zij de categoriewinnaars en een overall winnaar. Daarnaast beloont de jury een inzending met de Karel de Vos Duurzaamheid Award. Deze prijs, genoemd naar de initiatiefnemer en jarenlang voorzitter van deze wedstrijd, is voor de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie. En die de sector een verfrissende impuls geeft, met een gezonde kans op rendement en geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Tevens wordt er een publieksprijs uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste beursdag, 9 januari, tijdens de officiële opening.

Gratis plek op de beurs

De Horecava heeft tot doel meer bekendheid en zichtbaarheid te geven aan innovaties die van toegevoegde waarde zijn voor de gehele sector. Tijdens de Horecava krijgen de zestien genomineerden (vier per categorie) daarom de beschikking over een display op het InnovationLAB om hun innovatie onder de aandacht te brengen bij de bezoekers van de beurs.

De Horecava vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.