Ga naar hoofdinhoud

Inschrijving MultiCultimarkt 2016 geopend

De inschrijving voor de Multicultimarkt, een veelkleurige weekendmarkt die de wereld van cultuur in al haar verscheidenheid bij elkaar brengt, is geopend. De Multicultimarkt vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 augustus.

Festival

De Multicultimarkt is onderdeel van het SIVO-festival dat begin augustus (3 tot en met 7 augustus) wordt gehouden in Odoorn. “Het festival en de markt zijn de ontmoetingsplek waar alle gemeenschappen uit Drenthe, Nederland en de rest van de wereld hun cultuur kunnen uiten”, aldus de organisatie. Het festival is dit jaar gratis te bezoeken.

Open terrein

In tegenstelling tot voorgaande edities, is het festivalterrein waar de Multicultimarkt wordt gehouden, niet afgeschermd met hekken. Daarmee speelt de organisatie in op de wens van marktkooplieden. Zij gaven aan de voorkeur te geven aan een open terrein. “We hopen dat deze openheid stimuleert dat ook toevallige passanten de markt en het festival bezoeken.” Alleen voor de voorstellingen in de galatent en de nieuwe SIVO- tent moet entree betaald worden.

Divers aanbod

Op het vernieuwde festivalterrein worden de kramen van de  MultiCultimarkt over het hele terrein verspreid, maar wel in clusters bij elkaar geplaatst. De organisatie streeft naar een zo gevarieerd mogelijk aanbod, waaronder Afrikaanse kleding, houtsnijwerk, karakterpoppen, Groninger whiskey, Deens gebak, Panamahoeden, Spaanse churros, Nepalese slippers, vers gebakken Drents krenten- en rozijnenbrood, Boliviaanse sieraden, maar ook oer-Hollandse klompen. Tijdens het festival bieden ook bijna alle buitenlandse folklore groepen een keur aan artikelen aan.
De markt is te bezoeken op zaterdag 6 augustus van 11.00 uur tot 21.00 uur en op zondag 7 augustus van 11.00 uur tot 18.00 uur.  Meer informatie over de Multicultimarkt is te vinden op de website van het SIVO-festival.