Ga naar hoofdinhoud

Jaarmarkt Rucphen: ‘Normaal gesproken is hier wel een wachttijd van een uur’

Op het Raadhuisplein schittert een vijftien meter hoge opblaasbare klimtoren in de lucht. De toren is nat door de regen en het plein is leeg.

“Dit is de Gorilla Climb”, vertelt de Etten-Leurse Arto Laros (28). Met deze attractie trekt hij door Nederland, Duitsland en Frankrijk. “Er is hier normaal wel een wachttijd van een uur.” Hoeveel kinderen hebben de toren vandaag al beklommen? “Heel weinig, dat schrijf je maar niet op in de krant!”, zegt Laros. “Dat komt door het slechte weer en dat is balen.”

De mannen van de Vogelvrienden Rucphen hebben het op de jaarmarkt beter bekeken. “Wij zitten mooi overdekt”, zegt Paul Antonissen (52) lachend, “Wij lijden niets!” Rondom de kraam van de vogelvereniging is een zeil gehangen en erachter heeft het viertal tuinstoelen neergezet. De heren hebben speciaal gevraagd voor deze plek op de jaarmarkt. “En weet je waarom?”, zegt Jan Bruijns (67). “Ik woon vlak achter de kraam, hartstikke handig.” De mannen hebben twee parkieten en twee reisvogels verkocht. “Maar we staan er vooral om onze club te promoten.” Het weer zit dan wel niet mee, maar dat deert de mannen niet. “Wij zitten hier wel goed hoor met ons flesje bier!”
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.