Ga naar hoofdinhoud

Bijzonder programma Jaarmarkt

SON EN BREUGEL – De 31ste editie van de Jaarmarkt Son en Breugel, die altijd 10.000 tot 15.000 bezoekers trekt, is weer op de eerste zondag van september. Zo’n tweehonderd kramen staan dan in het centrum van Son en uiteraard zijn er ook weer tal van andere activiteiten.
La Ferme Boel houdt voor de liefhebbers van jeu de boules weer het doublettentoernooi ‘De Brabantse Derby’, met zowel nationale als internationale deelnemers. Voor kinderen is er, in samenwerking met manage Sonniushof, ponyrijden. Ook is er touwtjetrek, een bungeetrampoline, een draaimolen en de Vestzakkomedie komt met een voorstelling die speciaal gemaakt is voor kinderen.

Russisch toneel
De kinderen van de school Mozaika (www.mozaika.nl), een Russische school voor tweetalige kinderen uit Amersfoort, maken toneel vanaf het bordes van het gemeentehuis. “Dat is indrukwekkend, zij maken echt theater en verkleden zich ook”, legt Corry van Asseldonk van de organisatie van de Jaarmarkt uit. “Ik zag ze toevallig een keer in Berlijn optreden, leuk dat het gelukt is om ze nu naar Son en Breugel te halen.”

Blaaskapellen
Op de kiosk staan tussen 13.00 en 17.00 uur diverse blaaskapellen op te treden. Daarbij gaat het achtereenvolgens om Mierle-Tonnekes, Wa ’n Klank, Tiona, de Blaes Poepers en de Heikneuterkapel. Bij de Rabobank staat ook een podium, daar putten de muzikanten van Old Grey and Restless uit hun rijke repertoire. Daarnaast staat het Vestzaktheater helemaal in het teken van country en western. “Voor het theater wordt ook een straatje met kramen ingericht die helemaal in het teken van country en western staan”, zegt Corry. Vanuit Oase verzorgen de Dommelsoppers ene optreden. “En wat heel bijzonder is: Nicole van Aarle van het Klompenschuurtje (www.klompenschuurtje.nl), die oorspronkelijk uit Son en Breugel komt, is aanwezig als de eerste vrouwelijke klompenmaakster. Erg kleurrijk en mooi.” Er is nog plaats voor enkele kramen op de Jaarmarkt, geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via het formulier op www.jaarmarktsonenbreugel.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.