Ga naar hoofdinhoud

John Gruter kampioen Standwerken

John Gruter is voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot kampioen Standwerken 2015. Gruter levert daarmee een unieke prestatie. Het is voor het eerst in de historie van het NK Standwerken dat een deelnemer vier keer op rij de bokaal wint.

NK-Standwerken-007Tijdens het kampioenschap in Schiedam vorig jaar wist Gruter de tot dan toe beste prestatie, drie keer op rij het kampioenschap winnen door Benvenido van Schaik, al te evenenaren. Met de winst van Gruter afgelopen zaterdag in Putten, legt de standwerker de lat hoog voor de concurrentie.

Andere leest

In tegenstelling tot voorgaande jaren, was het NK Standwerken dit jaar een op zich staande wedstrijd en niet een afronding van de ranking die in de loop van het jaar wordt opgebouwd tijdens de diverse standwerkersconcoursen in het land. “Door de wedstrijd als een op zich staande wedstrijd te beschouwen, heeft iedere standwerker kans om het NK te winnen. Voorgaande jaren bleek dat de voorsprong op de ranking al zo groot was, dat het NK niet meer de gewenste wedstrijdspanning voor de deelnemers met zich mee bracht. Vandaar dat we nu hebben gekozen voor deze opzet. Iedere deelnemer moet op deze dag het beste uit zichzelf halen”, legt Stibesta-voorzitter Benvenido van Schaik uit.

Prijzen

Aan het eind van de dag was de prijs voor de beste standwerker op het NK in Putten opnieuw voor John Gruter met zijn ‘Blije voeten’-producten. Hij bleef in de einduitslag Jan Hofstede voor die met bakkers- en snoepwaren de aandacht van marktbezoekers vasthoudt. Francois van Hintum met zijn keramische messen werd derde. Beste vrouwelijke standwerker op het NK was Lydia van de Ruit. Zij veroverde met haar aanprijzing van vlekkenzeep een verdienstelijke vierde plaats.

Ranking

De punten die de deelnemers aan het NK Standwerken in Putten hebben gekregen, tellen mee in de ranking voor standwerkers. Er staan nog een aantal concoursen op het programma waarbij standwerkers meer punten kunnen verzamelen voor de eindklassering. “De winnaar van de totaalranking maken we bekend op een mysterieconcours op 26 september ergens in Nederland”, aldus Van Schaick.

Uitslag NK Standwerken 2015

  1. John Gruter, Blije Voeten
  2. Jan Hofstede, bakkers- en snoepwaren
  3. Francois van Hintum, keramische messen
  4. Lydia van de Ruit, vlekkenzeep
  5. Erik Steene, portemonnees
  6. Nelly van der Polder-Koedam, poppen
  7. Errit van de Heijde, autopoets
  8. Jaap Brouwer, verbanddozen
  9. Benvenido van Schaik, glasdoek
  10. 10 John Simons, sealapparaten

NK-Standwerken-033