Ga naar hoofdinhoud

John Gruter Nederlands Kampioen Standwerken

John Gruter van Blije Voeten is zaterdag in Hardenberg Nederlands Kampioen Standwerken geworden. Na een spannende finaledag liet hij nipt Lydia van de Ruit, die vorig jaar het kampioenschap op haar naam schreef, en ‘oude rot’ Hans Goppel achter zich.

Het NK kende dit jaar een nieuwe opzet. Voorheen werd de titel op een dag beslist, sinds dit seizoen maakt Stibesta gebruik van een Formule 1-ranking waarbij ook andere uitslagen van het seizoen meetellen. Daardoor is het NK niet langer meer een momentopname. Tot zaterdag leidde Lydia van de Ruit nog, maar zij kwam zaterdag net te kort. De ervaren standwerkster weet dit onder meer aan het feit dat ze ziek was. Gruter, die voetverzorgingsproducten verkoopt, profiteerde en sleepte de eerste prijs in de wacht. ‘Geweldig’, stelde hij na afloop. ‘Hier ben ik dit jaar ook echt voor gegaan.’

Het NK Standwerken met succes gehouden in Hardenberg. Met name ‘s middags was er behoorlijk wat publiek op de been, ‘s ochtends werd het evenement geteisterd door forse regenbuien. Domper was ook dat de bekende strafpleiter Bram Moszkowicz niet aanwezig was als jurylid. Hij had dat tijdens het congres van de CVAH wel plechtig beloofd, maar haakte op het laatste moment af.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.