Ga naar hoofdinhoud

John Gruter prolongeert titel

John Gruter heeft zijn titel als Nederlands Kampioen Standwerken geprolongeerd. De standwerker die onder de naam Blije voeten furore maakt met de verkoop van voetencrème sleepte zaterdag 31 augustus in Harderwijk opnieuw de titel in de wacht. Hij bleef Francois van Hintum en Hans Goppel voor.

De finale van het NK Standwerken vond dit jaar gelijktijdig plaats met de goed bezochte Visserijdagen in Harderwijk. Prachtige botters vormden het decor van een spannend NK. De verschillen in de top van het klassement waren bij aanvang van de finaledag klein. Gruter stond, na winst van een concours in Ede, twee schamele puntjes voor op de 20-jarige Vincent Meijering. Het bleek genoeg, want de ‘Blije voetenman’ sleepte de dagprijs in de wacht. En daarmee stelde hij dus ook zijn tweede NK op rij veilig.

MarktVisie-bokaal

Gruter werd overstelpt met bekers. Hij kreeg natuurlijk de grote NK-bokaal, maar mocht als dagwinnaar ook de de speciale MarktVisie-bokaal in ontvangst nemen. Deze bokaal is nieuw en is een eerbetoon aan MarktVisie-uitgever Roland Klaverstijn die begin dit jaar overleed. Hij droeg de standwerkers een warm hart toe en was de drijvende kracht achter de sponsoring van STIBESTA. Lou Klaverstijn, de echtgenote van Roland, reikte de beker uit.

Uitslag NK 2013

  1. John Gruter
  2. Francois van Hintum
  3. Hans Goppel
  4. Vincent Meijering
  5. Lydia van de Ruit
  6. Walter Bruijn
  7. Rene van Breevoort
  8. Jeroen Coopman
  9. Robin Buddendijk
  10. Jaap Brouwer

In het oktober-nummer van MarktVisie vindt u een uitgebreid (foto-)verslag van dit prachtige evenement. Hieronder alvast een voorproefje. De foto’s zijn gemaakt door John Voermans (VVB Foto)