Ga naar hoofdinhoud

Jong en oud vermaakt zich op jaarmarkt en kermis

BADHOEVEDORP – De jaarmarkt en de kermis zijn een traditie in het dorp, waar jong en oud jaarlijks plezier aan beleeft. Afgelopen weekend was het bij vlagen zeer druk langs het lint aan kramen aan de Sloterweg, Lorentzplein, Zeemanlaan en PA Verkuijllaan.

Winkeliers, de Dorpsraad, de gemeente en heel veel standhouders vormden zaterdag 28 mei een lang lint. Het weer viel mee en de bezoekers waren, enkele uitzonderingen niet meegerekend, goed gehumeurd. ‘Je ziet hier al je bekenden. Ik blijf maar kletsen. Het zal wel lang duren voor ik mijn rondje heb gemaakt’, was een vaak gehoord commentaar.

De kermis bij het winkelcentrum op de Sloterweg, had veel bekijks, maar echt druk was het er die zaterdagochtend nog niet. Behalve bij de botsautootjes. Die zijn fun voor papa’s en hun zonen. De beheerder van de spin schreeuwde zich al een paar dagen de longen uit zijn lijf. Spanning en sensatie, daar zit de jeugd toch op te wachten?

Op het Lorentzplein stond de kraam van de Dorpsraad. Wie lid werd, kreeg korting bij de Chocolade Apotheek. Over de omlegging van de A9 bleek nog steeds verwarring te bestaan. De bemanning van de kraam kon op alle vragen antwoord geven. Piet Bouwhuis werd geïnterviewd. ‘De A9 gaat om, dat is beloofd dus het moet er ook van komen. Niet over tien jaar maar nú!’

In de kraam van de gemeente – Het dorp Badhoevedorp – zagen nieuwsgierigen hoe het dorp er in de toekomst uitziet. ‘Het zal wel 2016 worden’, was het antwoord van een vertegenwoordiger van de gemeente. ‘Het plan is winkels en woningen te mixen. Dat is veiliger.’ In de kraam hing een lijst met ideeën en suggesties voor de inrichting van Quatrebas. Een greep daaruit: geen rechte straten, meer beleving van het wandelbos, een goede afwisseling van groen en bomen en betere fiets- en wandelroutes.

Het leukste zijn toch de kramen van de Badhoevedorpse winkeliers die de dorpsbewoners met aantrekkelijke prijsjes naar zich toe lokten. Boekhandel Jaspers had zich verzekerd van Rens, een echte standwerker die luidkeels het actieboek voor de braderie, ‘De weg naar Calisto’ van Torsten Krol aanprees. Bij Vivaldij aan de Pa Verkuijllaan werd verwoed gegraaid in de voorraad hippe kleding. Jagtman liet mannen hun slag slaan. Op het Lorentzplein was het terras van de Chocolade Apotheek een welkome pleisterplaats voor mensen die aan een zit, een kopje koffie, of een ijsje toe waren. En voor fruit was er de groentejuwelier op de Sloterweg die dikke kersen, frambozen en aardbeien verkocht.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.