Ga naar hoofdinhoud

Kaasmarkt in Den Haag door samenwerking ADO en AZ

De Alkmaarse Kaasmarkt tovert de Hofplaats in Den Haag vandaag (vrijdag 8 november) om tot een mini-kaasmarkt. ‘Kaasdragers zullen hun beroemde dribbel laten zien en kaasmeisjes zullen kaasblokjes uitdelen’, aldus The Hague Marketing Bureau. De eenmalige kaasmarkt is het gevolg van de samenwerking tussen ADO Den Haag en AZ Alkmaar.

De kaasmarkt in Alkmaar

ADO Den Haag is al sinds augustus gastheer van de thuiswedstrijden van AZ, nadat het dak van het stadion in Almaar instortte. Daarna is er een klik gekomen tussen de twee clubs. Zo krijgen AZ-supporters op vertoon van een kaartje of seizoenkaart korting bij Haagse attracties als Madurodam, het Louwman Museum en Panorama Mesdag.

Tegenprestatie

Als tegenprestatie regelt Alkmaar nu een kaasmarkt in de Haagse binnenstad en heeft de Noord-Hollandse stad een speciaal arrangement samengesteld voor de inwoners van Den Haag. Bezoekers kunnen kiezen voor een of twee overnachtingen, met daarbij een bezoek aan het Kaasmuseum en het Biermuseum, een speciaal kaasplankje en een gratis AlkmaarPas.