Ga naar hoofdinhoud

Kerst op de Utrechtse Bazaar

De Utrechtse Bazaar staat eind dit jaar in het teken van kerst. Sinterklaas werd al jaren gevierd, tot grote vreugde van de jonge bezoekers, en komende december, vanaf 6de tot en met de 28ste, zijn er meer festiviteiten; een Kerstmarkt. Er worden aparte, losse kramen voor dit feest neergezet en dat biedt dus kansen voor nieuwe verkopers.

Op tweede Kerstdag is de Utrechtse Bazaar open, dat is al jaren zo, en het wordt goed bezocht. ‘Er komen veel vaste bezoekers’, zegt Karin van der Heijden van de Utrechtse Bazaar. ‘Mensen willen even iets doen na een hele dag binnen zitten en hier kunnen ze weer wat andere mensen ontmoeten.’ Dit jaar duurt het feestje langer. Voor het eerst krijgt de Utrechtse Bazaar vier weken lang in het teken van kerst. Gezien de multiculturele verkopers en bezoekers is “kerst” uiteraard wel wat aangepast. Het thema is breder. Het gaat in dit geval vooral om de winter, de feestdagen en oud en nieuw.

Veel lichtjes
Vanaf 6 december, zodra de Sint weer weg is, plaatst de Bazaar extra kramen rond het terras en het muziekpodium en die blijven daar tot de 28ste staan. Natuurlijk staan daar dan ook kerstbomen, hangen er veel lichtjes en kunnen bezoekers genieten van warme chocolademelk. ‘We hebben deze zomer de hallen helemaal opnieuw aangekleed, onder andere met rode linten aan het plafond , en dat past ook bij kerst’, zegt Van der Heijden. Ze grinnikt: ‘We moeten de hal alleen weer wat donkerder maken, want we hebben ook nieuwe lichtkoepels in het dak gezet en met zoveel licht, zie je de kerstverlichting natuurlijk niet.’ Voor de extra kramen zoekt Van der Heijden nog verkopers met bijvoorbeeld kaarsen, kerstdecoraties zoals ballen, lampjes, huisjes en kransen, maar ook tafelkleden passen in het thema, en kaarten, mutsen, wanten, schaatsen, suikergoed en bijvoorbeeld kerstbrood. ‘Op de Bazaar hebben we natuurlijk al kleding, maar in december is er wel ruimte voor feestkleding, want dat is toch anders.’

Ook de kosten zijn feestelijk in december, want wie de hele periode op de kerstbazaar staat, krijgt korting en betaalt 262,50 euro voor vier weekenden inclusief Tweede Kerstdag. Per weekend kost een kraam 80 euro.
Kijk voor meer informatie op www.utrechtsebazaar.nl