Ga naar hoofdinhoud

Kerstmarkt Dordrecht voor derde keer geannuleerd

De kerstmarkt in Dordrecht gaat ook in 2021 niet door. Het is het derde jaar op rij dat deze markt geen doorgang vindt.

Derde keer

Vorig jaar annuleerde de organisatie de Dordtse kerstmarkt vanwege corona. Een jaar eerder, 2019, werd de markt op het laatste moment afgeblazen als gevolg van extreme weersomstandigheden. De windkracht was zodanig dat het niet verantwoord was om de kerstmarkt te laten doorgaan.

Initiatief

De kerstmarkt in Dordrecht is een initiatief van de Gemeente Dordrecht. Die organiseert de markt in samenwerking met Dordrecht Marketing & Partners. Gezamenlijk hebben zij besloten dat de kerstmarkt ook in 2021 niet kan plaatsvinden.

Belangstelling

De kerstmarkt trekt onder normale omstandigheden zo’n 350 tot 400 duizend mensen naar de Drechtstad. Bij dergelijke bezoekersaantallen is het volgens de organisatie niet mogelijk om aan de 1,5 meter eis te voldoen, mocht die dan nog gelden. Ook het hanteren van een toelatingsbeleid is voor een evenement als de kerstmarkt geen optie. “We kunnen in deze opzet niet werken met reserveringen, sneltesten of vaccinatiebewijzen”, laat de organisatie weten.

Alternatief

Voor Dordtenaren en regiobewoners wordt er  ̶  net als in 2020  ̶  een kleinschaliger alternatief geboden in de vorm van de Dordtse Decemberdagen.

Lees ook: De markt in coronacrisis, deel 11: Streep door kerstmarkt in Dordrecht (2020)