Ga naar hoofdinhoud

Kerstmarkten leveren goede doelen veel geld op

In de decembermaand is op diverse kerstmarkten in het land veel geld opgehaald voor diverse goede doelen. Een mini-overzicht van diverse inspirerende acties.

buitenlandse Kerstmarkten

Leerlingen van Campus Middelsee uit het Friese Sint Jacobiparochie zamelden 8000 euro in voor het pleeggezin van dorpsgenoot Anneke de Groot, die dakloos raakte door een brand.

Kersttruien

Leerlingen en docenten van CS Vincent van Gogh in Assen sprokkelden ruim 8500 euro bijeen met een goede-doelen-foute-kersttruien-dag. Dat geld gaat naar de bestrijding van kanker. Er was onder andere een sponsorloop en een kerstmarkt.

Cheque

Afgelopen week heeft de Stichting Voedselbank Kampen een cheque ter waarde van 1475,46 euro mogen ontvangen van leerlingen van het Almere College. Leerlingen van het Almere College organiseren elk jaar in de laatste week voor de kerstvakantie allerlei activiteiten voor een goed doel, de Kerstmarkt.

Jongdementie

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Ook In België werd er geld opgehaald bij een kerstmarkt. Een delegatie van Verenigd Vlijtingen handigde een cheque van 1.610 euro aan Over de Brug, voor hun project ‘bewegen voor mensen met jongdementie’.