Ga naar hoofdinhoud

Kerststad Valkenburg kan blijven doorgaan

De gevolgen van de nieuwe coronamaatregelen, die zijn ingegaan op zondag 28 november, zijn voor kerststad Valkenburg te overzien.

De sluitingstijden van de kerstmarkten zijn met een uur vervroegd naar 17.00 uur. Daarnaast moet nu weer op alle doorstroomlocaties een mondkapje worden gedragen. Concreet houdt dit in dat zowel op de kerstmarkt buiten, als in de grotten nu weer een mondkapje op moet.

Overige voorwaarden

Kerststad Valkenburg is van start gegaan op vrijdag 12 november en duurt tot en met vrijdag 31 december. Voor de meeste activiteiten geldt dat er vooraf een tijdslot gereserveerd moet worden en online een ticket moet worden gekocht. Ter plekke nog kaartjes kopen is niet mogelijk. Voor toegang tot de meeste activiteiten geldt bovendien dat de coronacheck app moet worden getoond. Meer informatie hierover op de website van Kerststad Valkenburg.

In Marktvisie 12 leest u een uitgebreide reportage over de eerste week Kerststad Valkenburg. De maatregelen waren bij het ter perse gaan van het blad nog minder streng dan nu het geval is. Deze editie verschijnt op dinsdag 7 december 2021.