Ga naar hoofdinhoud

Kok Ralf Franssen heeft ook foodtruck

Door Jean van Pol

Altijd voor een baas blijven werken of toch maar voor jezelf beginnen? Met die vraag worstelen veel mensen. Maar je kunt ook kiezen voor een combinatie ervan, zoals Ralf Franssen, die naast een baan als kok in een brasserie wekelijks met een foodtruck op de zaterdagmarkt in Geleen staat.

Ralf Franssen in zijn foodtruck.

Een oude SRV-wagen

Toen Ralf Franssen zo’n twee jaar geleden langs de weg in Valkenswaard een oude SRV-wagen zag staan, wist hij het meteen: dat wordt mijn foodtruck. Nadat hij een briefje met zijn telefoonnummer achter de ruitenwissers op de voorruit had achtergelaten, nam de eigenaar van deze oldtimer contact op en was de deal snel gesloten. Vervolgens ging de 49-jarige Gelenenaar ijverig aan de slag met het opknappen en verbouwen van de nieuwe aanwinst tot een volwaardige foodtruck, die hij omdoopte tot ‘Ralf on Wheels’. Daarmee ging een langgekoesterde jeugddroom in vervulling. “Ik heb vroeger vijfentwintig jaar gewerkt in lunchroom Het Hartje van Geleen”, zegt Ralf. “Vanuit dat restaurant had ik elke zaterdag uitzicht op de weekmarkt. Ik zag het toen ook al helemaal voor me dat ik ooit met mijn eigen foodtruck op deze markt zou staan. Dat was mijn ultieme droom.”

Wil je meer lezen over Ralf Franssen en heb je een abonnement? Ga dan naar de online versie. Ben je nog geen abonnee? Kijk naar de mogelijkheden.