Ga naar hoofdinhoud

Laatste Marktvisie van 2019 op de deurmat

Marktvisie 12– 2019 is gedrukt. In het magazine is andermaal uitgebreid aandacht voor het vraagstuk ‘schaarse vergunningen’. “Er zullen heel wat rechtszaken komen”, voorspelde de CVAH tijdens diverse vakdagen in het land.

De speciale cover van het marktplein in Woerden en een kunstig jaaroverzicht 2019 in het hart van het blad, zijn gemaakt door Pia Sprong uit Kamerik. Beide kunstwerken zijn getekend op een iPad.

Er is aandacht voor de toekomst van de markt in de (markt)hoofdstad van ons land: Amsterdam. De ene markt floreert, de andere moet gedwongen stoppen. Allemaal kijken ze in nieuwsgierigheid – en soms met angst en beven – naar de beleidsvoerders.

Ganzenpas

We gingen in ganzenpas over de Ganzenmarkt in Coevorden, één van de hoogtepunten van het jaar in het Drentse stadje.

Er is een dubbelinterview met vader Bonnie en dochter Renate Wiegel van BOB promotie & entertainment. Renate gaat de touwtjes in handen nemen; vandaar dat het marktorganisatiebureau vanaf nu ROB promotie & entertainment gaat heten.

Nieuwe verkiezing

De CVAH heeft nieuw leven geblazen in de verkiezing Beste Markt van Nederland. Wim Wiefkers van de vereniging vertelt wat er allemaal verandert.

De Bananenboxer uit Limburg is een begrip in Limburg en vertelt over het vooruitstrevende beleid van de groente- en fruithandel. Standwerker Fokko van Biessum verhaalt met pijn in zijn hart dat het ambacht van standwerker tanende is.

Marktkalender

Goed nieuws voor de abonnees van Marktvisie. Ondanks alle veranderingen in verzekeringsland, blijft de Aansprakelijksheidsverzekering voor Bedrijven (AVB met beperkte dekking) ook het komend jaar bestaan.

En uiteraard is de Marktvisie Marktkalender in het hart van het blad te vinden.