Ga naar hoofdinhoud

Leiden wint Kerstmarkt Award 2016

De drijvende kerstmarkt in Leiden is de beste kerstmarkt van Europa. Tot die beslissing kwamen de bezoekers van Kerstmarkten.nl en Verkeersbureaus.info in een gezamenlijke poll die meer dan 3.000 keer werd ingevuld.

Tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht werd de Kerstmarkt Award 2016 uitgereikt aan vertegenwoordigers van de stad.

Leidse Kerstmarkt

Een trotse Monique IJsselsteijn, verantwoordelijk voor de organisatie van de Leidse Kerstmarkt nam de award in ontvangst van Patrick Mulder, publisher van Verkeersbureaus.info en Richard de Bruin, directeur Kerstmarkten.nl.

IJsselsteijn: “Het is een eer en een erkenning dat de Leidse Kerstmarkt is beloond tot de beste van Europa. Het is fijn om te zien dat alle verschillende partners, van restaurants tot de boottocht, zo fijn samenwerken en hebben gezorgd voor dit geweldige resultaat.”
Zij vervolgde: “Naast de aanwezigheid van RTL’s Koffietijd zijn er op onze unieke drijvende kerstmarkt optredens geweest van onder andere René van Kooten. Door de gezelligheid en de saamhorigheid van Leiden is het ons gelukt om deze Award te behalen.”

Top 10

Winnaar van vorig jaar, Kerststad Valkenburg, eindigde dit jaar op de 3e plek. De top 10 ziet er als volgt uit:

  1. Leiden (37,56%)
  2. Haarlem (15,99%)
  3. Valkenburg (13,08%)
  4. Harlingen (10,30%)
  5. Dordrecht (7,49%)
  6. Deventer (Dickens Festijn – 2,47%)
  7. Düsseldorf (2,15%)
  8. CentrO Oberhausen (1,65%)
  9. Buitenpost (0,91%)
  10. Maastricht (0,84%)

“Dat kerstmarkten steeds populairder worden blijkt uit het feit dat er in 4 weken tijd 3.200 keer gestemd is. We kregen zelfs last minute verzoeken van bestemmingen om hun kerstmarkt toe te voegen aan de poll”, aldus De Bruin. “Reden voor ons om de Award in 2017 nog groter aan te pakken.”