Ga naar hoofdinhoud

Louwman komt met StreetScooter

Louwman Group is officieel dealer- en servicepartner geworden van StreetScooter voor de Nederlandse markt. Streetscooter is, naar eigen zeggen, de bestverkopende fabrikant van volledig elektrische bedrijfswagens in Duitsland.

Louwman Group werkt aan een verbreding en verduurzaming van haar portefeuille en ziet StreetScooter als de perfecte aanvulling op het reeds bestaande assortiment waarmee aan de groeiende zakelijke marktvraag naar 100% elektrische bestelwagens kan worden voldaan. StreetScooter is een onderdeel van Deutsche Post DHL Group, dat in eigen regie in Duitsland deze bedrijfswagen ontwikkelde.

Elektrische bedrijfswagen

De elektrische bedrijfswagens van StreetScooter zijn perfect afgestemd op het gebruik in stedelijke gebieden waar de luchtkwaliteit onder druk staat en waar milieuzones steeds gebruikelijker worden. De zero-emission Streetscooters zijn breed inzetbaar en bieden een zeer gunstige total cost of ownership, aldus Louwman Group. “Hiermee passen de elektrische bedrijfswagens in elke duurzame mobiliteitsvisie.

Zakelijke markt

Eric Louwman, President Louwman Group: “De elektrische bedrijfswagens van StreetScooter zullen om te beginnen worden verkocht vanuit showrooms in Amsterdam en Veghel. Voor service kunnen gebruikers terecht bij meerdere locaties in Nederland. De groep streeft naar een landelijk dekkend netwerk met een shop-in-shop-formule binnen de Louwman Group, waarbij de focus ligt op de zakelijke markt.”

StreetScooter heeft in Duitsland inmiddels meer dan 6.000 voertuigen op de weg gezet, waarmee een breed scala aan industrieën worden bediend met op maat gemaakte voertuigen.