Ga naar hoofdinhoud

Lydia van de Ruit Ranking Kampioen 2016

Lydia van de Ruit is uitgeroepen tot Ranking Kampioen Standwerken 2016. Zaterdag 22 oktober streed de top 25 in Groningen om deze titel.

De strijd was spannend, ook omdat het winkelend publiek in Groningen afgelopen zaterdag een lastige was. Er waren genoeg mensen op de been, maar menig standwerker liet weten dat ze veelal niet de moeite namen om even stil te blijven staan en het verhaal aan te horen. De vaardigheden, het enthousiasme en doorzettingsvermogen van de standwerkers werd dan ook flink op de proef gesteld deze laatste competitiedag.

Concours

De organisatie van deze wedstrijd ligt in handen van Stibesta: STIchting tot BEvordering van het STAndwerken. Gedurende het hele jaar worden op elk concours de standwerkers beoordeeld door drie juryleden die allen maximaal 30 punten kunnen toekennen aan de deelnemer. De 10 beste standwerkers krijgen dan punten voor de ranking , de nummer 1 krijgt tien punten tot de nummer 10 die 1 punt krijgt. De 10 beste concoursen van de standwerkers tellen mee voor het clubkampioenschap die aan het einde van het seizoen word gehouden en zo kunnen de 40 standwerkers met de meeste punten zich plaatsen voor het clubkampioenschap van het seizoen . Op het clubkampioenschap is dan nog alles mogelijk zodat iedereen op de laatste dag nog keihard gaat strijden om het clubkampioenschap. Ook kun je natuurlijk je kansen op een goede klassering op de laatste dag verspelen.

Ranking Kampioen 2016

Voorafgaand aan de laatste dag in Groningen zag de top 10 er als volgt uit:

1 Lydia van de Ruit 100
2 John Gruter 94
3 henk veldhuis 94
4 Errit Sjoerd van der Heide 93
5 Jeroen Coopman 87
6 Guus van Leeuwen 83
7 C.M. Brouwer 76
8 Mojgan Mokrinia 72
9 kor kemper 71
10 Henk Bisschop 71

Uiteindelijk mocht Lydia van de Ruit, die al geruime tijd de rankinglijst aanvoerde, met de grootste beker naar huis en de prachtige titel Ranking Kampioen Standwerken 2016.