Ga naar hoofdinhoud

Marktvisie Juni 2013

‘ Minder klagen, meer huiswerk’

In de afgelopen maanden heeft MarktVisie in elk nummer een stelling voorgelegd aan de organisaties van markten. Nu zijn de handelaren aan de beurt! De komende maanden leggen we stellingen voor aan marktverkopers. In deze eerste aflevering: marktverkopers moeten minder klagen over slechte markten en meer tijd steken in hun huiswerk om vooraf te kijken of een markt eigenlijk wel geschikt voor hen is.

‘ Als ik de koffie niet kan laten proeven, heeft het weinig nut’

Koffiebranden op de markt. Het is een attractief concept dat tot veel bekijks leidt en bijdraagt aan vermaak en beleving. Met veel enthousiasme probeert Erwin Teijgeler van BeansXL het van de grond te krijgen. Maar de regeltjes -met name branchering- en de hoge kosten van commerciële markten leiden ertoe dat de gedreven ondernemer zijn heil steeds vaker elders zoekt. MarktVisie zocht hem op.

Nieuw: Trendy Markten

Met Trendy Markten hoopt Gea van Vulpen ‘een trend te zetten vanuit de braderiewereld’. Op dit nieuwe soort markten is de verzorging, branchering, opstelling en organisatie namelijk anders dan bij andere. MarktVisie bezocht de Trendy Markt in Hilversum en ging op zoek naar die verschillen.

‘ Ik knip ook de marktverkopers’

Vrijheid, variatie en het financiële voordeel van een kraam boven een winkelpand; steeds meer ondernemers kiezen voor de ambulante handel. Zo ook Annemiek Wissink. Na jaren in dienst bij een kapsalon begon ze vorig jaar september als zelfstandige met de “HaarBus”. De mobiele kapster rijdt nu naar klanten voor een snelle knipbeurt tussendoor en staat op markten en beurzen. ‘Dan knip ik ook de marktverkopers als ze het even wat rustiger hebben.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.