Ga naar hoofdinhoud

Marktvisie januari 2013

Rijdende oven

“Als we nou eens een mobiele oven maken waarmee we naar markten en fairs kunnen rijden om daar brood te bakken”, met dat idee kwam familie van den Brandhof enkele jaren geleden. Inmiddels is de over er, verkopen de bakkers genoeg brood om het concept succesvol te mogen noemen en stromen de uitnodigingen van marktorganisatoren binnen. Het is elf meter lang en vier meter hoog, het rookt en brandt; de mobiele broodovenis een bijzonder gezicht op een verder ‘normale’ fair. Er loopt dan ook vrijwel niemand voorbij zonder te kijken.

Stelling: Teveel markten

De eerste stelling van het nieuwe jaar luidt: ‘Er zijn veel te veel markten en braderieën.’ Vroeger waren dit soort evenementen iets om naar uit te kijken. Maar nu is er elk weekend wel iets te doen, gaat de bijzonderheid er vanaf en daalt het aantal bezoekers. Gaan organisatoren in 2013 voor kwaliteit of kwantiteit?

Begin rustig, begin met Twitter

De CVAH en het HBD gaan volgend jaar workshops voor ambulante handelaren houden over social media. Het doel is dat ondernemers en ook hun medewerkers ontdekken hoe zij bijvoorbeeld Facebook en Twitter kunnen toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.