Ga naar hoofdinhoud

Man koopt viool van een ton voor 50 euro op markt

Een pianist uit Arnhem heeft een viool gekocht van 50 euro op een rommelmarkt in Den Bosch. Het instrument is echter volgens schattingen zeker een ton waard of zelfs nog meer.
Tata Mirando, die piano speelt in een gelijknamig zigeunerorkest, kocht de viool van een dame op leeftijd die afstand deed van de zes violen van haar overleden man. Mirando, een kenner die ook zelf violen opknapt en instrumenten bouwt, kreeg een voorgevoel over zijn laatste aanschaf, zo schrijft De Gelderlander op zijn website.

Met de viool kreeg hij ook een tas met bladmuziek. ‘Een echtheidscertificaat kwam te voorschijn. De viool, een Giuseppe Guadagnini, stamt uit 1801. Ik heb een kruisteken geslagen, God bedankt,’ aldus Mirando.

Zelf liet hij weten dat het instrument vermoedelijk wat minder waard is. ‘Ik moet hem eerst opknappen.’

Het is niet onwaarschijnlijk dat Mirando uit Arnhem een viool van 100.000 euro op de kop heeft getikt. Dat zegt veilingbedrijf Spies Antiek uit Ede in een reactie.

Geluk
‘Om het zeker te weten moeten we de viool natuurlijk echt zien, maar de familie Mirando heeft wel kijk op dat soort dingen. Het zou dus zomaar kunnen dat de viool die hij op een rommelmarkt voor 50 euro heeft gekocht, veel geld waard is. Je moet een beetje geluk hebben met dat soort dingen, maar het is zeker mogelijk.’ (Redactie)

Bron: ad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.