Ga naar hoofdinhoud

Manifest ‘Meer eten uit de korte keten!’ gepresenteerd

De Flevo Campus Denktank 2019 presenteerde op 28 maart het manifest ‘Meer eten uit de korte keten!’. Bij de presentatie werden 1000 aardappels van ver en 1000 aardappels van dichtbij (Flevoland) in de centrale hal van Kunstlinie Flevoland Almere gestort om de oproep van het manifest kracht bij te zetten.

Kiezen

Het manifest ‘Meer eten uit de korte keten!’ werd gepresenteerd tijdens de Floriade Dialogues Summit in Almere. Denktank-deelnemer Iris Janssens overhandigde bij die gelegenheid het manifest aan keynote sprekers Charles C. Mann en Raj Patel. Bezoekers van het evenement werden uitgedaagd om een keuze te maken. Kies je voor goedkope aardappels van ver, of voor lokale Flevo-oogst met een prijskaartje?

Denktank

Flevo Campus organiseert jaarlijks een Denktank waarin 20 studenten en young professionals uit verschillende hoeken van de voedselsector zich buigen over een centrale vraag. Van architect tot boer en van cateraar tot student. Dit jaar was de vraag: hoe kan de beweging van korte voedselketens in Nederland naar een hoger niveau getild worden? Tijdens vier Denktank-dagen deden de deelnemers onderzoek, gingen ze op excursie en woonden ze workshops bij. Dat resulteerde uiteindelijk in een gezamenlijk manifest: meer eten uit de korte keten, waarin concrete adviezen worden gegeven aan boeren, beleidsmakers, bedrijven en burgers.

Floriade Dialogues Summit

De Floriade Dialogues Summit is een jaarlijks symposium van de Floriade en Flevo Campus. Tijdens het evenement komen beleidsmakers, onderzoekers, studenten en young professionals bij elkaar rondom de vraag ‘hoe kunnen we steden groener en gezonder maken?’ De Summit trok meer dan 300 bezoekers van over de hele wereld.

Flevo Campus is een samenwerkingsverband tussen Aeres Hogeschool, het Amsterdam Institute for Metropolitan Solutions (AMS), gemeente Almere en provincie Flevoland. Flevo Campus laat in de praktijk zien hoe stedelijke voedselvoorziening in slimme combinatie met vernieuwingen in de landbouw leidt tot gezonde burgers en een beter leefklimaat in steden.