Ga naar hoofdinhoud

Marije Kinderman bruist van de ideeën

In het hart van de Friese Elfstedenstad Dokkum werd de afgelopen drie maanden, elke eerste zaterdag, de Twirre Streekmarkt gehouden. Het doel: lokale producten en de regio beter op de kaart zetten. Marktmeester Marije Kinderman kijkt met een goed gevoel terug op het initiatief en ziet voldoende perspectieven voor de toekomst.

Marktmeester Marije Kinderman.

“It ein fan elke reis is it paad werom”, of vrij vertaald: ‘Het eind van elke reis is de weg terug’. Het is een zin uit een lied van de Friese troubadour Piter Wilkens en van toepassing op de 22-jarige marktmeester Marije Kinderman uit het Friese Oudkerk. Voor haar studie International Hospitality Management vloog ze de hele wereld over, maar begin dit jaar keerde ze terug naar haar roots, het Friese platteland. “Ik heb stage gelopen in Engeland, gestudeerd op Bali en in Thailand en gewoond en gewerkt bij Carnegie Hall in New York”, vertelt Kinderman.

Voor al deze reizen gold dat ze tussendoor elke keer weer terugkeerde naar Friesland. “De cultuur in het buitenland is prachtig, maar ik ben toch wel erg gehecht aan het Friese platteland. De stelling dat je het meisje wel uit Friesland kunt halen, maar Friesland niet uit het meisje, is op mij wel van toepassing.”


Lees het gehele artikel in Marktvisie 10.
Deze verschijnt 5 oktober.