Ga naar hoofdinhoud

Markt Almere kookt voor Kika

Markt Almere heeft geen reclamecommissie meer, maar de kooplui laten het daar niet bij zitten. Ze organiseren nu gewoon zelf acties. Zo hebben ze al verschillende, erg succesvolle proeverijen gehouden en dat idee wordt nu gecombineerd met een goed doel: op 14 september gaat Markt Almere koken voor Kika.

“Er loopt een drukke winkelstraat voorbij het marktplein van Almere”, zegt initiatiefnemer André Keizer van De Worstkoning. “Maar niet alle winkelende mensen lopen de markt op en we missen dus kansen. Om meer aandacht te trekken, hebben we het afgelopen jaar een paar proeverijen gehouden en die werken heel goed. Dat willen we nu nog eens doen, maar dan beter; Voor een goed doel.”
Dit is het plan: op 14 september, als iedereen weer terug is van vakantie, kunnen klanten van Markt Almere voor slechts 5 euro een voucher kopen waarmee ze een portie Arroz Valencia of paella en een toetje kunnen krijgen bij twee buitenkeukens.

De food-verkopers leveren gratis alle verse ingrediënten. Non-food verkopers sponsoren de keukens, het bestek, de borden, tafels en dat soort dingen. Twee gepensioneerde koks komen de gerechtjes belangeloos koken. Alle kosten van het evenement zijn hiermee gedekt zodat de volledige vijf euro van elke verkochte voucher ook daadwerkelijk naar Kika gaat. En waarom Kika? ‘Als je al 35 jaar op de markt staat, zoals wij, zie je generaties klanten opgroeien en zie je helaas soms ook wat er gebeurt als er een kind wegvalt.’