Ga naar hoofdinhoud

Markt Apeldoorn niet verplaatst vanwege Giro

Het leek erop dat de Apeldoornse markt van zaterdag 7 mei 2016 moest worden verplaatst vanwege de Giro, maar het college van B en W heeft besloten dat de markt gewoon doorgang vindt.

 

Stock-fiets (Large)Verplaatsing leek aanvankelijk noodzakelijk vanwege het grote Girofeest dat op 6 mei 2016 op het Marktplein plaatsvindt. Opzet was om voor dit feest het grote Giropodium te benutten. Vanaf dit podium worden op 5 mei 2016 de ploegen die deelnemen aan de 99ste editie van Giro d’Italia gepresenteerd. Afbouw van dit podium zou dan op de marktdag 7 mei plaatsvinden, waardoor een deel van de zaterdagmarkt moest worden verplaatst.

Girofeest

Na overleg met de markt, de RCS (organisatie Giro) en de Giro Gelderland is besloten om dit grote podium direct na de ploegenpresentatie van donderdag 5 mei 2016 af te bouwen. Ten behoeve van het Girofeest van vrijdag 6 mei 2016 wordt vervolgens een kleiner podium op het Marktplein geplaatst. Dit podium kan in de nacht van vrijdag 6 mei op zaterdag 7 mei worden afgebouwd. Een mogelijke verplaatsing van (een deel) van de zaterdagmarkt is daarmee van de baan.

Marktkooplieden

Wethouder Mark Sandmann is blij met deze ontwikkeling. “Met elkaar willen wij dat ondernemend Apeldoorn garen spint bij de Giro. En dat geldt natuurlijk ook voor de marktkooplieden. Vandaar dat wij de koppen nog eens een keer bij elkaar hebben gestoken en alle opties nogmaals op een rij hebben gezet. Ik ben blij dat wij in een constructief overleg met de vereniging van ambulante handel tot een oplossing zijn gekomen.”