Ga naar hoofdinhoud

Markt Nootdorp onzeker over verhuizing

Onder protest vertrokken de standhouders van de weekmarkt in Nootdorp vorig jaar april naar De Markt tegenover het winkelcentrum. Het is er winderig met veel leegstaande winkelpanden rondom en weinig aanloop. Wethouder Peter van Haagen zag de nieuwe locatie daarentegen wel zitten.

Het gerucht gaat nu dat de gemeente toch weer een verhuizing overweegt naar de oude locatie tussen de andere winkeliers. Maar een beslissing over deze mogelijke verhuizing heeft de wethouder nog niet genomen. Terwijl de marktkooplieden zeggen dat er juist is afgesproken dat men op woensdag 6 maart aanstaande weer terug zal gaan naar de oude locatie, Winkelcentrum de Parade.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Pijnacker-Nootdorp is er bij de verhuizing van de weekmarkt van de Parade naar Mercato afgesproken dat de verhuizing uiterlijk na één jaar zou worden geëvalueerd. Als start van de evaluatie is in oktober een gesprek geweest tussen de marktkooplieden en de wethouder. Ook is gesproken met vertegenwoordigende organisaties (MKB en CVAH). Op basis hiervan wordt een evaluatievoorstel voorgelegd aan het college. Er is dus nog geen definitief besluit genomen.

Bron: Telstar-online