Ga naar hoofdinhoud

Markt terug naar de Markt?

In Zundert (Noord-Brabant) onderzoekt de gemeente of het mogelijk is om de weekmarkt weer naar de Markt te verplaatsen. Het plein in het dorp is helemaal opgeknapt.

De Markt in Zundert

De gemeente Zundert onderzoekt op dit moment of het mogelijk is de traditionele weekmarkt terug te halen van het Nassauplein naar de Markt, waar het evenement tot zijn 25 jaar geleden altijd werd georganiseerd. De markt midden in het centrum van het dorp zorgt voor meer sfeer, vinden de voorstanders.

Praktische bezwaren

Toch zijn er vooral nog praktische bezwaren die overwonnen moeten worden. Onder anderen parkeren is er lastiger. Het Nassauplein is ruim, verkopers kunnen makkelijk hun vrachtwagens in- en uitladen, kunnen de voertuigen vlakbij de kraam kwijt en zien voordelen in de parkeerruimte die er is voor klanten. Toch zijn de meesten naar verluidt positief over een verhuizing.

Consequenties

Omdat er minder ruimte is op de Markt, moeten dan wel bepaalde kramen in de Molenstraat komen te staan. Dat heeft weer consequenties voor het verkeer aldaar. Zo zitten er nog de nodige haken en ogen aan het plan. De gemeente verwacht wel dat een verplaatsing naar de Markt goed is voor de handel in zijn algemeenheid, omdat die elkaar dan kan versterken.