Ga naar hoofdinhoud

Marktkooplieden niet blij met nieuwe opstelling Albert Cuypmarkt

Marktkooplui van de Albert Cuyp zijn op zijn zachtst gezegd niet blij met de plannen om de markt in een zogenaamde rugopstelling in te delen, schrijft AT5.

Vorige week kwam het stadsdeel Zuid met een rapport waarin de conclusie werd getrokken dat iedereen de proef met de opstelling een succes vindt. ‘Onzin’, zeggen de ondernemers. ‘Wij zijn helemaal niet gehoord over deze veranderingen. En dan wordt er een rapport opgesteld waarin ze zeggen dat wij het een succes vinden. Waardeloos, het is een fiasco’, briest er één.  Het onderzoek werd gedaan op een zondag, een dag dat de vaste marktmensen niet op de markt staan. 
 
‘Voor de zoveelste keer ben ik teleurgesteld in deze gemeenteraad. Het blijft maar door gaan. Ze proberen eerst de Albert Cuyp af te laten sterven in die constructie, maar dat gaat niet gebeuren.’ Stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar laat weten dat er niets wordt besloten zonder dat de marktkooplui gehoord worden. ‘We hebben de bewoners en de winkeliers al gehoord maar de marktkooplui zijn het belangrijkst. Zij zijn de Albert Cuyp.’