Ga naar hoofdinhoud

Marktkooplieden in Geldrop-Mierlo nemen heft in handen

De vlag van Geldrop-Mierlo

Ook in de gemeente Geldrop-Mierlo in Noord-Brabant hebben marktkooplieden besloten zelf de weekmarkt te gaan organiseren. De nieuwe Stichting Markten Geldrop-Mierlo krijgt de teugels in handen.

De Stichting Markten Geldrop-Mierlo krijgt de marktterreinen van de combigemeente Geldrop-Mierlo in bruikleen en gaat met de ondernemers om tafel om nieuwe contracten af te sluiten. Het is inmiddels een landelijke trend: in steeds meer gemeenten wordt de weekmarkt verzelfstandigd. Veel gemeenten vinden het organiseren en beheren van de markt niet langer een gemeentetaak. De ondernemers op de markt stellen bovendien het in veel gevallen beter te kunnen.

Zakelijker

Voorzitter Henk Achterhuis van het CVAH juicht het initiatief toe. “De markt moet commerciëler en zakelijker. Er zullen ook strengere eisen gesteld worden aan ondernemers die mee willen doen. Wie geen kwaliteit biedt, komt niet op de markt. Verder moet er goed nagedacht worden over openingstijden en zal de samenwerking gezocht worden met andere ondernemers in het centrum en de horeca”, zei hij in het Eindhovens Dagblad.

De weekmarkt in Geldrop is op woensdag van 9.00 tot 17.00 uur. Mierlo houdt op donderdag markt van 8.00 tot 13.30 uur.