Ga naar hoofdinhoud

Marktkooplui vrezen onwerkbare situatie bij vernieuwing Stadskanaal

De schetsen van het nieuwe stadscentrum in Stadskanaal zien er fantastisch uit, daar zijn de meesten het over eens. De Europalaan wordt groener, er komen meer zitjes en er is meer plek voor marktkooplieden. Toch is laatstgenoemde groep niet blij.

De schetsen van het nieuwe centrum. Bron: Gemeente Stadskanaal

De winkelstraat gaat flink op de schop. Het devies: minder steen, meer groen. De inwoners zijn positief. Ook de marktkooplui juichen de verandering an sich toe. Sterker nog: ze krijgen extra ruimte op de markt in Stadskanaal. Ogenschijnlijk niks om over te klagen, toch?

Geen gehoor

De ambulante handelaren voorzien echter een groot probleem: ondanks de extra capaciteit kunnen lange karren naar hun inschatting straks niet manoeuvreren. Marktkooplui vrezen voor onwerkbare situaties. Door de strook bomen zou het onmogelijk worden om te manoeuvreren met een beetje marktkraam en voorzien dat karren van pakweg vijftien meter de draai niet kunnen maken door een rij bomen. Er is geklaagd, maar vooralsnog nog geen gehoor gegeven.

Begin mei

De gemeente wil begin mei beginnen met het verbouwen van de winkelstraat. Voor die tijd kunnen opmerkingen gestuurd worden naar www.centrumvernieuwing.nl.