Ga naar hoofdinhoud

Marktkooplui woedend op gemeente Breda

BREDA – Marktkooplieden in de gemeente Breda zijn boos, want het gemeentebestuur heeft de tarieven voor standplaatsen sinds begin dit jaar flink verhoogd. Het betekent voor sommige ondernemers dat ze ineens vijf keer zoveel moeten betalen en dat vinden ze buitenproportioneel.

Zo hoefde Bloemist Boogers die op de Ulvenhoutse markt staat vorig jaar maar 23,35 euro per maand te betalen en nu ineens 120 euro per maand. Ook groente- en fruitverkoper Nico Vos moet drie keer zoveel betalen. Hij snapt dat de gemeente de tarieven verhoogt, want die hebben in de randgemeenten van Breda jarenlang stilgestaan, maar deze kostenstijging vindt hij absurd.

Bloemist overweegt om te stoppen
“Dit betekent dat sommige collega’s het moeilijk gaan krijgen en er misschien wel mee ophouden. Je moet je als marktkoopman afvragen of het nog wel de moeite waard is.” En dat doen zijn collega’s. Zo overweegt bloemist Sander Boogers om te stoppen. “Ik gebruik alleen wat electriciteit en een plek voor mijn wagen en daar moet ik nu ineens 120 euro voor neerleggen. Dat is toch belachelijk. Zo is het voor mij geen doen meer. Als het tarief niet verandert, stop ik er in Ulvenhout mee.”

Tariefen gelijkgetrokken
De tarieven zijn volgende gemeente Breda alleen in de randgebieden fors verhoogd. Het betreft een inhaalslag ten opzichte van de oude situatie waarbij er grote verschillen waren tussen de stad Breda en vroegere randgemeenten. Volgens een woordvoerder zijn de nieuwe tarieven wel degelijk overlegd met de Markt Adviescommissie en die brancheorganisatie heeft daarmee ingestemd .
 

Bron: Omroep Brabant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.