Ga naar hoofdinhoud

Marktkoopman voor het voetlicht brengen

Een mobiele app waarop consumenten kunnen zien op welke dagen ambulante handelaren in welke plaats met hun koopwaar zijn te vinden. Initiatiefnemers Harm Timmer en Leon Vaandrager geloven heilig in de slagingskansen van hun mobilefood.nl. Zij roepen ambulante handelaren op zich nu al vrijblijvend op te geven via de aanmeldpagina mobilefood.nl.

Leon Vaandrager en Harm Timmer.

Lancering

Harm Timmer en Leon Vaandrager willen de markthandelaren beter voor het voetlicht brengen. Hiervoor ontwikkelen ze momenteel een app waarmee consumenten kunnen zien op welke dagen en waar een ambulante handelaar met zijn producten te vinden is. In de aanloop naar de lancering van die app is er inmiddels een website online waarop ambulante handelaren zich in eerste instantie vrijblijvend kunnen aanmelden waarna ze op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen totdat de app online gaat.

Trek in een visje

Het idee voor deze app ontstond al enige tijd geleden. “Wij hadden zelf trek in een visje, maar in Emmeloord heb je geen vaste viswinkel en we konden ook helemaal nergens vinden waar die dag een viskraam stond. Dat vonden we raar. Ze werken on the spot, maar behalve hun vaste klanten weet niemand waar de handelaar te vinden is”, vertelt Timmer over de aanleiding. Dat moest anders, vond het duo. “Dus bedachten we een platform in de vorm van een mobiele app voor consumenten waarop zij snel kunnen zien welke ambulante handel op die dag in de buurt staat.”

Financiële bijdrage

Ambulante handelaren die in de app willen worden vermeld, moeten hiervoor straks wel een financiële bijdrage leveren. Een jaarabonnement kost 295 euro, een maandelijks opzegbaar abonnement 29 euro per maand. “Maar we gaan pas abonnementsgeld incasseren als de app daadwerkelijk draait. Een deel van het bedrag zetten we in om de handelaar zichtbaar te maken in Google Search. Neem het voorbeeld van de vis. Als iemand op de donderdag met zijn verkoopwagen in Emmeloord staat, zorgen wij ervoor dat hij op die dag in die plaats door middel van de app wordt gevonden als een consument zoekt op vis en Emmeloord”, belooft Timmer. “Wij kunnen per dag de search aan- en uitzetten. En kunnen dit regelen voor iedereen die zich bij ons platform aansluit. Om de mobiele app straks bij de consumenten onder de aandacht te brengen, zetten we vol in op promotie. Hierbij kun je denken aan reclames op radio en televisie, online en offline advertenties, zoals in abri’s.”

Markt promoten

De twee zeggen maar één doel voor ogen te hebben. “We willen vooral de ambulante ondernemer beter voor het voetlicht brengen, de markt promoten. Je ziet nog maar weinig jongeren over markten lopen. Die willen we verleiden ernaartoe te komen. De markt moet weer hip worden”, zegt Timmer, die zegt dat zo’n zestig ambulante handelaren zijn geënquêteerd. “Zij hebben aangegeven zich te willen aansluiten.” Toch staat nog niet iedereen te springen. “Sommigen zetten de hakken nog in het zand. Een deel zegt dat hun doelgroep toch niet online zoekt of dat ze al een Facebookpagina hebben en dat die toereikend is. Maar wij beweren dat ze nieuwe klanten gaan aanboren.”

Iedereen is welkom Elke ambulante handelaar die zich wil aansluiten, is welkom op mobilefood.nl. Timmer: “We hopen natuurlijk op zo veel mogelijk aanmeldingen. Hoe meer ondernemers zich aansluiten, hoe beter.” Wie zich wil aansluiten kan via info@mobilefood.nl contact opnemen met Harm Timmer en Leon Vaandrager.