Ga naar hoofdinhoud

Marktplein Apeldoorn moet gezelliger

De gemeente Apeldoorn gaat volgend jaar aan de slag met de herinrichting van de markt, schrijft De Stentor. Het uitwerken van de plannen gaat in samenwerking met de marktondernemers.

Concrete plannen zijn er nog niet, wel duidelijk is dat het een puzzel is. Het Marktplein heeft namelijk twee punten die zowel een voordeel als een nadeel zijn: de grootte en de regelmatige aanwezigheid van een warenmarkt. De omvang van het plein is op sommige dagen de duidelijke meerwaarde. Het maakt het onder meer geschikt voor evenementen en ook voor de genoemde warenmarkt. Op dagen dat er niets plaats heeft is het echter vooral een heel groot steenoppervlak, dat niet uitnodigt om er een tijdje te blijven.
 
De gemeente wil het marktplein intiemer maken. Maar het plein permanent fysiek verkleinen of opdelen met bijvoorbeeld beplanting zou betekenen dat de verschillende markten – zeker de zaterdagse warenmarkt – in de knel komen. Er moet daarom creatief worden gedacht; bijvoorbeeld aan bomen in verrijdbare bakken, aldus wethouder Olaf Prinsen.