Ga naar hoofdinhoud

Marktvisie 8: Hoge stagelden bij Foodtruck-festivals

Fotografie: Roel Dijkstra

Marktvisie 8 komt morgen uit. Onder andere een terugblik op het WK Standwerken. Paul Bol mag zich een jaar lang wereldkampioen noemen. Ook artikel over de hoge stagelden bij Foodtruckfestivals.

Nederlander Paul Bol won eind juni het WK Standwerken en werd gekroond tot de eerste wereldkampioen in deze bijzondere discipline. Het Twentse Rijssen was de plaats waar voor het eerst het WK Standwerken werd georganiseerd. Standwerkers uit tien verschillende landen stonden in het centrum opgesteld en deden een gooi naar de titel. 

Foodtrucks

Daarnaast aandacht voor Foodtruckfestivals. Foodtruckeigenaren zeggen steeds vaker ‘nee’ tegen organisatoren van de eetfestivals omdat ze vaak over de 1000 euro voor drie dagen stageld. De laatste maanden werden geregeld festivals afgelast, onder andere in Leeuwarden.

Zeldzaam Mooi

Andere onderwerpen zijn de Sittardse weekmarkt, Farm & Country Fair in Aalten, De Hoornder Donderdagen op Texel én een interview met Ilse van Haasen Nuesink, de organisator van de succesvolle Zeldzaam Mooi Markt die duizenden bezoekers trekt. Zij vindt dat de traditionele markt toe is aan vernieuwing.

Uiteraard is de Marktvisie-kalender weer het kloppende hart van het blad.