Ga naar hoofdinhoud

Maxima opent Rotterdamse Markthal

Koningin Maxima opent op 1 oktober de nieuwe Markthal in Rotterdam, schrijft het AD. Na de opening mag het grote publiek voor het eerst een kijkje nemen in de ‘koopkathedraal aan de Maas’.

Rondom het foodwalhalla wordt rond de plechtigheid een feestelijk programma afgewerkt. Daar kan het publiek via een live-verbinding de opening buiten op een groot scherm volgen. Verder is er straattheater, een circus en hapjes van markthalondernemers. 

De Markthal bestaat uit 96 versunits, 20 winkel- en horeca-panden, 228 appartementen en 1200 parkeerplaatsen. Op dit moment zijn de kooplui volop bezig met het aankleden van hun kraampjes, waarin de meest uiteenlopende versproducten aan de man worden gebracht.

De verwachting is dat jaarlijks tussen de 4 en 7 miljoen mensen de Markthal zullen bezoeken. Het architectonische hoogstandje in hartje Rotterdam trekt al lange tijd internationale aandacht, en werd door CNN uitgeroepen tot ‘een van de tien gebouwen die je moet zien in 2014′. De eerste week zullen de units tot 10 uur ’s avonds zijn geopend, daarna sluit ‘de markt’ om 20.00 uur.