Ga naar hoofdinhoud

Meedenken over Marktplein ‘s-Gravenzande

De Gemeente Westland roept ondernemers (horeca, markt en detailhandel), evenementenorganisators en omwonenden in ‘s-Gravenzande op om mee te denken over de herinrichting van het Marktplein.

Op woensdag 2 maart 2016 wordt de startbijeenkomst van het participatietraject rondom de herinrichting van het Marktplein in ‘s-Gravenzande gehouden. Deze vindt plaats in de Spaansche Vloot, ingang aan Van Geeststraat tegenover het gemeentekantoor. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst eindigt uiterlijk om 22.00 uur.Samenwerken_stock (Large)

Actief meedenken

Het project is zo opgezet dat drie avonden worden gehouden waarbij alle betrokken partijen samen worden uitgenodigd om actief mee te denken over varianten voor het Marktplein. De volgende bijeenkomsten vinden plaats op 29 maart en 20 april.

Programma
19.00 uur Inloop en ontvangst
19.30 uur Start deel 1: stand van zaken, historische kijk op het plein, presentatie onderzoek vitaliteit van de bomen en toelichting op het participatietraject,
20.30 uur Start deel 2: workshops
21.30 uur Terugkoppeling van de groepen
22.00 uur Einde

De startbijeenkomst begint met het uitwisselen van informatie: de gemeente geeft de stand van zaken. Daarna wordt er met een historicus gekeken naar beelden van het Marktplein. Een groenspecialist van de gemeente zal een toelichting geven op een extern onderzoek naar de vitaliteit van de bomen op het plein.
Vervolgens gaat u met elkaar aan de slag om door middel van beeldcollages aan te geven wat uw eisen en wensen zijn voor een levendiger en leefbaar Wilhelminaplein. Die beeldcollages worden aan het einde van de avond aan elkaar gepresenteerd. Zij zullen ook de basis vormen voor varianten die door de klankbordgroep samen met vertegenwoordigers van de gemeente en een architectenbureau worden uitgewerkt tot schetsontwerpen voor het Marktplein.

Klankbordgroep

Daarnaast wordt er een klankbordgroep (10 leden) in het leven geroepen die ideeën steeds verder uitwerkt, met behulp van de opbrengst van deze avonden. De klankbordgroep komt in totaal drie maal bijeen, op 14 maart, 21 maart en 14 april
Op de startbijeenkomst kunt u zich opgeven voor de klankbordgroep. Dat kan ook via het emailadres marktplein@gemeentewestland.nl met vermelding van uw motivatie, adresgegevens en telefoonnummer.

Aanmelden

Wilt u op 2 maart meedenken over de toekomst rondom het Marktplein, meldt u zich dan aan vóór 28 februari via het mailadres marktplein@gemeentewestland.nl.