Ga naar hoofdinhoud

Meikermis Ruurlo met een dag ingekort

Vanaf volgend jaar wordt de Meikermis in Ruurlo met één dag ingekort. De kermis vindt dan nog alleen op zaterdag en zondag plaats.
De traditionele Meimarkt, die steevast op de derde maandag van mei plaatsvond, wordt naar zondagmiddag verplaatst.

Dit heeft Stichting Kermis Ruurlo besloten na de evaluatie van de Meikermis die vorig weekeinde plaatsvond. Mede doordat de Ruurlose schooljeugd dit jaar geen vrij af meer kreeg, heeft de stichting besloten om de markt naar zondagmiddag te verplaatsen.

,,We zijn de discussie met de directeuren van de basisscholen niet meer aangegaan. Die hadden namelijk naar aanleiding van een onderzoek onder de ouders besloten de kinderen geen vrijaf meer te geven op maandag. Een traditie ging daarmee jammer genoeg verloren. En dat betekende de doodsteek voor de markt. Ook hadden we de pech dat het maandag slecht weer was. Mede daardoor viel de publieke belangstelling tegen. En ook voor de kermis bestond de laatste jaren op maandag een tanende belangstelling. Na een korte evaluatie met de marktmeester en de kermisexploitanten hebben we dan ook besloten de Meikermis vanaf volgend jaar met een dag in te korten”, zo verklaart bestuurslid Wim Roekevisch van de Stichting Kermis Ruurlo. De stichting wil volgend jaar tijdens de Meimarkt een standwerkersconcours onder de marktlieden houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.