Ga naar hoofdinhoud

Mogelijk eerste standwerkersconcoursen in augustus

Al zo’n anderhalf jaar worden er vanwege de coronabeperkingen geen standwerkersconcoursen meer gehouden. Nu vanaf 30 juni weer evenementen mogen worden georganiseerd, lijkt het erop dat de competitie voor standwerkers ook bijna weer van start kan.

“We lopen er tegenaan dat in veel gemeenten het verstrekken van vergunningen nogal moeizaam verloopt”, vertelt Stibesta-voorzitter Benvenido van Schaik. “Daarnaast leggen veel organisatoren van jaarmarkten en braderieën de focus alvast op 2022 en slaan ze dit jaar nog even over. Zo zijn de jaarmarkten van Spakenburg en Barneveld al van de baan.”

Augustus

Van Schaik hoopt dat er in augustus weer concoursen gedraaid kunnen worden. “Wij zijn een flexibele beroepsgroep en kunnen ons eenvoudig aan de eisen aanpassen. Ik doe daarom een oproep aan gemeenten om te denken in oplossingen in plaats van in problemen. Het moet gezien de huidige ontwikkelingen echt mogelijk zijn om weer aan de slag te kunnen tijdens jaarmarkten en braderieën.”

Weekmarkten

Helemaal stilzitten hoeven de standwerkers niet meer. Zo mogen ze al los op weekmarkten omdat deze categorie markt niet als evenement wordt gezien. “Dat is al heel fijn”, stelt Van Schaik. “Want beter een halve boterham dan helemaal geen boterham. Voor wat betreft de concoursen zeg ik tegen mijn collega’s, hou nog heel even vol, we zitten er dicht tegenaan.”