Ga naar hoofdinhoud

Nieuw seizoen standwerkersconcoursen

Het standwerkersseizoen gaat weer beginnen. En wel op 20 maart met de Sint Joep in Sittard. Een nieuw seizoen waarbij de Nederlands kampioen Gijs Koert zijn titel gaat verdedigen.

De strijd zal ook dit jaar weer hevig zijn, verwacht organisator Stibesta. Tevens mag de organisatie een aantal nieuwe collega’s verwelkomen tijdens de concoursen. De eerste standwerkersconcoursen staan al gepland op de agenda.

Nederlands Kampioenschap in Middelburg

Het is de gemeente Middelburg gelukt om het Nederlands Kampioenschap Standwerken 2017 binnen te halen. Er waren veel gemeenten die dit grote evenement binnen haar stadspoorten wilde hebben, maar Middelburg zal de gastheer zijn voor de beste 40 standwerkers. Het evenement vindt plaats op zaterdag 19 augustus in Middelburg.

NK Standwerken
Gijs Koert zal dit jaar zijn titel verdedigen in de strijd om het Nederlands Kampioenschap Standwerken.

Ranking kampioenschappen

Uiteraard mogen alle werkende standwerkers zich dit jaar weer inschrijven voor de standwerkersconcoursen en zich daarmee rechtstreeks plaatsen voor Nederlands Kampioenschap. Tevens kunnen ze punten verzamelen voor het clubkampioenschap. Deze ranking kampioenschappen vindt plaats in september. Daarnaast worden er 12 provinciale kampioenschappen gehouden door het hele land.

Het bestuur zal tijdens de uitreiking op het congres te Almelo op 14 maart a.s. (CVAH) van de beste markt van Nederland de winnaars ervan een standwerkersconcours aanbieden.