Ga naar hoofdinhoud

Noodplan voor jaarmarkt en wateroverlast Hernen

De gemeenteraad stemde in met een bijzonder nood- en interventieplan voor de jaarmarkt en één bij wateroverlast.

Jaarmarkt
De jaarmarkt op Pinkstermaandag, overigens de grootste in de streek, lokt ieder jaar opnieuw nagenoeg 25 000 bezoekers. De kilometers lange standen- en kraampjesrijen doorkruisen niet alleen het centrum maar strekken zich ook uit aan weerszijden van de steenweg van Ninove naar Edingen.
Daarnaast zijn er ook nog gelijktijdig een rits risicovolle evenementen zoals helicoptervluchten, tenten met eetgelegenheid en een jumping. Reden genoeg voor de gemeentelijke veiligheidscel om nu uit te pakken met een bijzonder nood- en interventieplan. Vooral de organisatie van de hulpverlening staat hierbij centraal.

Wateroverlast
Herne had het afgelopen jaar ook twee keer te kampen met ernstige wateroverlast. Hierdoor viel de verkeersdoorstroming in het centrum stil. Ook verschillende wegen kwamen blank te staan wat dan weer andere verkeersproblemen teweegbracht. De hulpverlening door de brandweer, de politie, de medische diensten en de gemeentelijke diensten kwamen hierdoor onder druk te staan.

Luitenant Eric Engels van de Lennikse brandweer, de intergemeentelijke rampenambtenaar voor het Pajottenland, zette dan ook in opdracht van de gemeentelijke veiligheidscel, de krijtlijnen uit voor dit bijzonder noodplan.

Overigens was ook het algemeen nood- en interventieplan aan een actualisering toe.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.