Ga naar hoofdinhoud

Notenhandelaar neemt afscheid

Notenhandelaar Toon van Noort neemt na 50 jaar afscheid van Tovano. Al meer dan 65 jaar is Tovano actief in een breed assortiment noten, zuidvruchten en pitten.

Na een carrière van bijna 51 jaar beëindigde Toon van Noort zijn actieve carrière bij het naar hem

vernoemde bedrijf Tovano. Het bedrijf werd opgericht in 1950 door zijn vader. Al op zijn veertiende jaar begon Toon jr. zijn vader bij te staan. Vier jaar later trad hij officieel toe tot de zaak en in 1977 gingen de activiteiten officieel verder onder de naam Tovano b.v., met Rijswijk als uitvalsbasis.

Opvolger

In 2001 verhuisde leverancier Tovano naar de huidige locatie in Maasdijk alwaar de business verder groeit in de diverse marktsegmenten waar Tovano nu nog steeds actief in is: ambulant, AGF-groothandel, AGF-exporteurs, retail, horeca grootverbruik, industrie en handel in binnen- en buitenland.

Per 1 januari neemt Van Noort officieel afscheid van Tovano om te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen en zal vanaf dat moment de leiding van het bedrijf in handen komen van Richard Strijbis. Strijbis is al meer dan 24 jaar actief in de ‘noten-, zuidvruchten- en pittenbusiness’ waarvan de laatste 11 jaar bij Tovano. Hij is dus zeker geen onbekende en hij zal Tovano onder zijn leiding verder positioneren als kwaliteitsleverancier.

Bekijk op AGF.nl de volledige tekst en foto’s.