Ga naar hoofdinhoud

‘Omzetdaling door renovatie Haagse Markt’

De grootschalige opknapbeurt van de Haagse Markt leidt tot forse omzetdaling voor de kooplieden.  Veel ondernemers zeggen tussen de dertig tot veertig procent minder te verdienen, meldt Omroep West.

Sinds een maand wordt de Haagse Markt grootschalig verbouwd. Dat heeft nadelige gevolgen voor de ondernemers. Een groot deel van de Markt is afgezet met hekken. De ondernemers die daar een vaste plaats hadden, staan nu met hun kraam op de Herman Costerstraat.

Het gevolg is dat de markt er vanuit de tram minder aanlokkelijk uitziet, sommige voorbijgangers denken zelfs dat er helemaal geen markt meer is.

 ‘In Den Haag doen ook hardnekkige geruchten dat er geld moet worden betaald om op de markt te komen De voorzitter van de kooplieden, Nel Kames, benadrukt dat er van alle geruchten niets waar is. De markt is gewoon open, vertelt zij. En er hoeft al helemaal geen geld te worden betaald om het terrein op te komen.

‘Een schitterende markt’

De voorzitter van de Centrale Vereniging Ambulante Handel in Den Haag is ervan overtuigd, dat het allemaal goed komt. De klanten moeten even wennen aan de tijdelijke situatie, zegt zij. ‘En we moeten ook het positieve eruit halen. We krijgen straks een schitterende markt terug. En daar hebben we twintig jaar op gewacht.’

De markt staat binnenkort waarschijnlijk nog een andere grote vernieuwing te wachten. Er komen wellicht dakjes boven de kramen, zodat de klanten droog blijven als ze inkopen doen. Kames benadrukt dat hierdoor niet het karakter van de markt verloren gaat. ‘Hij wordt niet helemaal afgesloten, de klanten kunnen de wind blijven voelen.’