Ga naar hoofdinhoud

Onbegrip na afgelasten jaarmarkt Zandvoort

Drukte bij het circuit van Zandvoort op de trainingsdag van de Formule 1. “Terwijl wij met de organisatie van een braderie aan zeer veel regels moeten voldoen voor diezelfde straten”, reageert Martin Heydeman van Star Promotions. Foto: ANP

De braderie in Zandvoort, die voor zondag 12 september stond gepland, gaat niet door. “De eisen die de gemeente aan ons stelt, zijn in de praktijk niet uitvoerbaar”, meldt Martin Heydeman, eigenaar van evenementenbureau Star Promotions, aan deondernemer.nl.

Het niet doorgaan van de braderie is een nieuwe klap in het gezicht van de branche. Vooral omdat de mededeling over de afgelasting werd gedaan kort nadat Zandvoort drie dagen lang werd overspoeld door 70.000 liefhebbers van de Formule 1 per dag.

Onbegrip

Er heerst dan ook vooral onbegrip en boosheid over de reden waarom de jaarlijkse braderie in Zandvoort is afgelast. “Het is erg tegenstrijdig als je inderdaad die volle straten ziet in Zandvoort, terwijl wij met de organisatie van een braderie aan zeer veel regels moeten voldoen voor diezelfde straten”, reageert Heydeman. “Maar goed, ons seizoen loopt van maart tot en met september, dus wij hopen nu toch echt eindelijk in maart 2022 weer in diverse gemeenten in Nederland jaarmarkten en braderieën te mogen organiseren.”